Uhani


Uhani spadajo med nakit, ki ga najlažje podarimo osebi, ker zanje ne potrebujemo posebnih mer, edino pomembno je, da ima oseba preluknjano uho in da vemo, kakšen stil in okus za nakit ima oseba, kateri so namenjeni. Pri izbiranju uhanov imamo celo paleto različnih možnosti, saj najdemo na trgu ogromno različnih modelov- od čisto klasičnih, do bolj modernejših oblik.

Osnovna vrsta uhanov so medicinski, njihov namen je, da s pomočjo prevlečene medicinske kovine zmanjšujejo možnost infekcije. Potrebno jih je nositi vsaj 14 dni neprekinjeno.

Med ženskami so najbolj priljubljeni srebrni uhani, predvsem zaradi lepega dizajna in cenovne ugodnosti. Poleg njih se pogosto odločajo tudi za zlate in platinaste uhane, ter uhane iz nerjavečega jekla v kombinaciji z okrasnimi kamni ali drugimi materiali. Ti uhani so primerni za ljudi, ki so nagnjeni k alergijskim reakcijam na nikelj, saj ga ne vsebujejo. Poleg klasičnih uhanov pa mlajša populacija uporablja tako imenovane piercing uhane, ki so namenjeni okraševanju določenih delov telesa-recimo nos, popek, obrvi…


Uhani

 

 

Kategorije